Arginin: vad det är, vad det är för och var man kan hitta

Arginin är en viktig aminosyra för olika funktioner i kroppen, såsom att förbättra läkning, öka immunsystemets aktivitet och eliminera toxiner från kroppen, samt bidra till att förbättra muskelprestanda genom att öka mager massförstärkning och minska trötthet.

Denna aminosyra finns i vissa livsmedel, såsom ostar, nötter, kastanjer, bönor och kakao, till exempel. Dessutom kan den konsumeras i form av ett tillägg som indikeras av nutritionisten, vilket vanligtvis rekommenderas för idrottare, eftersom denna aminosyra bidrar till att minska muskeltrötthet och främja muskelmassa.
Arginin: vad det är, vad det är för och var man kan hitta det att köpa på Snorbilligt.
Vad är det för

Konsumtionen av mat rik på arginin bör vara en del av en hälsosam och balanserad kost, eftersom den har aktivitet i olika processer i kroppen, som tjänar till:

Hjälp att få muskelmassa, eftersom det ökar blodflödet till musklerna, liksom att öka utsöndringen av tillväxthormon, GH, vilket också är relaterat till muskelutveckling; Förhindra muskeltrötthet, eftersom det gynnar produktionen av kväveoxid, som verkar genom att främja utvidgning av blodkärl och förbättra muskels kontraktila kapacitet, vilket bidrar till att minska och förhindra trötthet. Dessutom minskar arginin koncentrationen av laktat i muskeln, vilket också är förknippat med trötthet; Förbättra immuniteten, eftersom arginin kan stimulera produktionen av kroppens försvarsceller; Hjälp i läkningsprocessen, detta eftersom det ökar utsöndringen av GH, vilket också kan relateras till sårläkning.

Dessutom är arginin också associerat med bildandet av vävnader på grund av dess direkta deltagande i cellulär metabolism och antiinflammatorisk verkan; Hjälp vid eliminering av toxiner från kroppen, eftersom det kan fungera direkt på levern som främjar eliminering av ämnen som är överflödiga i kroppen; Hjälp vid behandling av impotens, eftersom det ökar produktionen av kväveoxid, vilket på grund av dess vasodilaterande effekt kan gynna erektionen och dess underhåll på grund av ökningen av mängden blod som når platsen; Förhindra cancer, eftersom enligt vissa studier verkan av arginin i metabolismen av celler kan minska sannolikheten för tumörförändringar, men fler studier behövs fortfarande för att bevisa denna effekt; Stärka och fuktar håret, eftersom det ökar bildandet av keratin.

Dessutom, eftersom arginin främjar utsöndringen av hormonet GH, är det viktigt att livsmedel som är rika på denna aminosyra konsumeras av barn, eftersom detta hormon har en viktig roll i utvecklingsprocessen. Läs mer om hormonet GH och vad det är för.

Navigation