Hur du begränsa rökning och vaping under COVID-19 pandemi

Osäkra tider under COVID-19 pandemi kommer att skapa långvarig stress och ångest i hela delstaten New York och bortom. För dem som röker tobaksvaror eller vape med hjälp av elektroniska nikotinleveranssystem (slutar), har New York State Smokers Quitline (Quitline) ett tydligt budskap i dagens ständigt föränderliga värld: kom ihåg att online-resurser är tillgängliga för att hjälpa till att begränsa din användning eller sluta helt och hållet.

Medan du pratar med en sjukvårdspersonal är det bästa första steget man kan ta för att behandla nikotinberoende, kan många faktorer förhindra samråd ansikte mot ansikte under överskådlig framtid. Som ett alternativ, Peoplesmoker.se ger självstöd resurser för hur man kan bromsa nikotinanvändning och slutligen stanna sluta. Användbara delar av webbplatsen inkluderar sidor om hantering av stress, identifiera utlösare och hantera glider eller återfall.

Att begränsa eller stoppa nikotinanvändning är avgörande under covid-19-pandemin. Pågående forskning tyder på att rökare och vapers löper större risk att utveckla en allvarlig infektion från coronaviruset. Rökning och köp dina e-cigg från Vape.se äventyrar kroppens andningsorganen, vilket är ett primärt attackmål för COVID-19.

När New York State invånare anpassar sig till störningar i sina dagliga rutiner, kan tillkomsten av social distansering vara en silverfoder för dem som försöker minska användningen av tobaksvaror eller ändar. Ökad tid med icke-rökare familjemedlemmar hemma och minskad tid på trigger-miljöer kan hjälpa en rökare att fokusera på att lära sig att sluta eller stanna sluta.

Omvänt kan vissa uppleva stress på grund av känslor av förlossning. När nikotin uppmanar strejk, föreslår Quitline att engagera sig i alternativa aktiviteter som att gå en promenad, tugga på en kanelsticka eller göra ett korsord. Många tidigare rökare som fick hjälp genom Quitline nämner “Five d’ s ” – systemet för att vara särskilt användbart: fördröjning, distrahera dig själv, dricka vatten, djupa andetag och diskutera känslor.

Navigation