Frankrike vill ha IPTV:s död

Den framtida tillsynsmyndigheten Arcom bör ha de verktyg som krävs för att effektivt bekämpa piratkopiering, inklusive IPTVS.

Fortfarande okänd för några år sedan, iptv nu åtnjuter stor framgång i Frankrike och Belgien och bör fortsätta att locka nya användare, mycket till förtret för TV-kanaler. Den här betal-TV-tjänsten online ger tillgång till betal-TV-innehåll till en lägre kostnad. Bara köpa en IPTV låda, ansluta den till Internet och dess TV, och sedan prenumerera på en årlig prenumeration för att dra nytta av BeTV, Canal och andra betalkanaler.

Naturligtvis finns det inte mycket för detta gynnar tv-grupper som vill att den franska regeringen ska stärka sanktionerna i denna fråga. Idag, IPTV användare står inför böter på upp till 30.000 euro och två års fängelse.

En lösning för att hejda fenomenet skulle vara att Internetleverantörer (Free, SFR eller Bouygues) kan avbryta flödet av betalkanaler för att förhindra IPTV-användare från att olagligt få tillgång till program. Kanalerna riktar sig inte nödvändigtvis till individer – det skulle vara ganska svårt att identifiera dem – utan de som tillhandahåller tjänsten olagligt.

“I princip vill vi inte röra dessa sanktioner [redan införts av regeringen], tanken är att torka upp detta system genom att avbryta sändningar. Rättighetshavare kommer att kunna hänskjuta ärendet till domaren och sedan kräva internetleverantörer att skära av sändningskanaler i Frankrike, även när plattformarna är utomlands, säger Cédric Roussel, MP för republiken i mars Alpes-Maritimes, till tidningen Le Parisien.

Med upphävandet av flöden, hoppas regeringen att effektivt kunna bekämpa fenomenet. Detta mål kommer att eftersträvas av den framtida tillsynsmyndigheten Arcom, sammanslagningen av CSA och Hadopi, som bör ha bättre verktyg för att bekämpa piratkopiering, inklusive IPTVKINGS.

Navigation