Vad är en frilansare?

En frilansare är en person som arbetar på egen hand, självständigt, att tillhandahålla professionella tjänster av något slag utan att etablera exklusiva avtalsenliga band med en kund eller ett företag.

Som ett exempel kan en webbdesigner söka efter ett personal jobb i ett företag och ägna uteslutande åt henne, eller han kan vara en frilansare vilket ger externa tjänster självständigt för en eller flera kunder.

Den frilansande modellen upplever dramatisk tillväxt i praktiskt taget över hela världen tack vare tekniska framsteg och tänkesätt förändringar i vilka gäller Millennials generation arbets paradigm.
Hur fungerar en frilansare?

De arbetar i allmänhet hem-baserade, på ett ägt kontor eller en co-working rymden. De flesta gånger alla en frilansare behov är en dator med adekvat programvara och en utmärkt anslutning till Internet.

Vanligtvis, först kommer frilansare till ett avtal med kunden om projektets villkor, kostnader och deadline, och vid vissa tillfällen får han en förskottsbetalning innan han börjar arbeta. Frilansare får nya kunder främst genom rekommendation och egenreklam.

Det finns vissa yrken som traditionellt är knutna till självständigt arbete. Så är fallet med dem som är knutna till Webbprogrammering, design; digital marknadsföring, fjärrsupport, och skriva, men faktiskt, det finns många andra profiler som kliver in i frilans världen: Legal, bokföring och administration fält.
Fördelar och nackdelar med att vara en frilansare

Några av de främsta fördelarna är:

Du kan arbeta från alla hörn av världen; ditt jobb är inte beroende av ett fysiskt utrymme.
Du hanterar din egen tid genom det som fungerar bättre för dig.
Du arbetar med de projekt som du väljer.
Du lär dig av din hantering av kunder.
Du sparar tid och pengar i transport över hela staden.
Du kan tillbringa mer tid med din familj.
Du arbetar med dina färdigheter i återhämtning och autonomi
Du kan få mer pengar än vad du skulle tjäna att arbeta i ett fast jobb för ett företag, även om detta beror enbart på din vilja.

Dessutom, varför väljer att arbeta frilans?

Den största nackdelen med “frilansande” är att du inte räkna med en garanterad lönecheck varje månad, som du skulle genom att ha ett fast jobb. Det innebär att precis som du kan göra bra i en säsong, kan nästa en vara långsam. Ändå kommer vi att ha i åtanke att ha ett fast jobb inte försäkrar att du aldrig får sparken och minst av allt som det har att göra med en aktivitet som du verkligen åtnjuter.

Dessutom, beroende på varje temperament, vissa människor har bättre prestanda och är mer produktiva inom en företags arbetsplatsmiljö, och när de försöker arbeta på egen hand, de inser att de slutar förhala över oddsen.
frilansare-Paisaje Viaje
En frilansare kan välja var och när du ska jobba.
Hur kan du hitta frilansare för dina projekt?

Det finns online-plattformar som ägnas just att knyta samman företag till distansarbetare inom olika yrkesområden. Bland dessa kan vi hitta Workana (den största i Latinamerika), UpWork och frilansare.

Fördelen med dessa plattformar är att de inte bara gör det möjligt för frilansare att hitta projekt att arbeta på, men de erbjuder också garantier för betalningar från kunder. Medel släpps till frilansare när han hade presenterat det arbete som överenskommits, och kunden godkänt dess kvalitet.

Ett annat alternativ är att anlita en frilans under rekommendation om du råkar känna någon som har erfarenhet av att arbeta med självständiga arbetstagare på det område du kräver. Glöm inte att be om alla referenser du kan, och att revidera hans arbets portfölj.
Varför anställa frilansare?

För varje nytt projekt kan du bygga ett distansarbete team med specialiserade profiler, som kan uppfylla mål på ett snabbare och effektivare sätt, eftersom dess medlemmar kommer att användas för att arbeta utifrån mål.

Sanningen är att om du revidera Freelancer s leden, kvalifikationer och referenser innan du väljer honom, och då du håller öppet för kommunikation, överens om ett rimligt pris för hans arbete, är det mest troligt att han blir en lojal långsiktig samarbetspartner för ditt företag .

Kontrollera också 5 tips för att bygga det bästa distansarbete team
Fortsätt att lära dig

Du kan hitta massor av online-resurser kopplade till frilans världen. Här listar vi några av de bästa resurserna vi har avslöjat:

Vad innebär det att vara en frilansare? – genom Doubleyourfreelancing
Vad är frilansande? – av Quora
Hur man blir en frilansare hemifrån-av Thebalancesmb
3 system för att hitta din frilans timtariff-av Iwillläryoutoberich
Öppna projekt för att ansöka som frilansare-av Workana

Vad är Workana?

Vi inbjuder dig att veta Workana, den ledande frilansande Marketplace. Vi har jobbat sedan 2012 för att hålla kontakt med företag och entreprenörer med distansarbetare från de mest skilda specialområdena.

Navigation