Kompetensutveckling och välgörande möjligheter för lediga dagar

Mt Freelance är en online, fyra-nivå video kurs skapad av Andrew Dickson och Aaron James, två tidigare Wieden+Kennedy kreatörer arbetar nu som framgångsrika frilansare. Den här veckan har de gjort sin första nivå gratis för alla som är nya för frilansande eller vill granska deras tillvägagångssätt. Det är en 50-minuters introduktion av nio videor värda $ 257.

Adobe Creative Cloud förlänger sin förnyelse grace period till 60 dagar för kunder som använder sitt värde incitamentsprogram, samt erbjuder gratis hemma tillgång till studenter och lärare. Någon har också hittat en annan rabatt hacka och passerar den runt online Frilans community – mer information här.

Zwolf Strategi grundare Heidi Hackemer har lanserat den Strategi Supper Club – en serie intima online klasser. Tanken härrörde från hennes tro att “så mycket [varumärkesstrategi] utbildning har gått ut genom fönstret eller är reduktiv”. Sessionerna är gratis men hon samlar in donationer till lokala matbanker som en del av programmet. Mer information finns här.

Marc Lewis, grundare och dekan av School of Communication Arts, har skapat en virtuell studio för sina elever att arbeta i medan coronavirus träffar south London. Den har digitala tabeller, whiteboards och även en dekanens kontor. Tekniken fungerar så bra att han erbjuder plattformen till frilansare som är intresserade av att driva en webinar mentor klass. Dessa sessioner kommer att kryssas, och de pengar som höjs kommer att gå direkt till presentatören. De som är intresserade kan anmäla sig genom en kort undersökning här.

Medlemmar av mentorskap app Fellow utnyttjar social karantän genom att organisera en online junior creative book recension via Google Sheets. Nästan 300 portföljer har lagts ut hittills, men många är fortfarande i behov av översyn.

Navigation